Familieopstellingen workshop

Wij zijn verbonden soms generaties lang.

Familieopstellingen workshop

 

Een mens is geen individu. Maar deel van het groter geheel. We doen vaak ons best om ons te onderscheiden van de ander. Niks mis mee overigens, maar het klopt niet. Mensen zijn ten diepste verbonden. Familieverbanden, culturele verbanden en mondiaal zijn we diep verbonden. De wetten van liefde en angst zijn universeel. En waar het mis gaat, of waar je zelf tegen problemen aanloopt, is het goed te zoeken in het grotere verband van familie. Die zoektocht start je tijdens de workshop familieopstellingen.

 

UITLEG FAMILIEOPSTELLINGEN

Vragen en problemen waar we nu mee rond lopen hebben vaak een achtergrond in overgenomen gewoontes en verstrikkingen van anderen in het familiesysteem. Tijdens een familieopstelling kom je achter die knelpunten, om vervolgens het verleden los te laten.

Tijdens de familieopstelling brengen we aan de hand van de ingebrachte vragen het familiesysteem in beeld. In het systeem onderzoeken we waar zogenaamde verstrikkingen zitten. Meestal heeft dit te maken met het niet respecteren of buitensluiten van iemand uit de familie. Er ontstaan overlevingsgewoontes en overlevingsgedrag die uiteindelijk meer energie kost dan ze oplevert

Familieopstellingen kan je doen door deel te nemen aan een groep of individueel.

 

Als deelnemer aan een groep zijn er een aantal mogelijkheden:

1) je kunt een stap maken, dus zelf een familieopstelling doen

2) je kunt alleen representant zijn, waar meestal ook je eigen thema aan de orde komt

3) je bent nieuwsgierig, je kijkt, je voelt, je bent aanwezig

U hoeft geen ervaring te hebben met familieopstellingen om u in te kunnen schrijven.

 

Nieuwsgierig, nog vragen? Neem contact op of mail naar info@bartfaber.nl.

Bart Faber Systeemtherapeut Coach Trainer