Opleiding ‘Beeldcoaching 1’ (basis)

Het gaat vooral om het loslaten van beelden.
(uit: Beeldcoaching, zet in beweging. hst. 6)

Opleiding ‘Beeldcoaching 1’

Voor professionals in Zorg & Speciaal Onderwijs. Gecertificeerd en L.B.b.b. erkend.

 

Tweejarige beeldcoaching-opleiding voor gedragskundigen en coaches in de Zorg en Speciaal onderwijs. U bent naderhand in staat om zelfstandig beeldvormingsprocessen te begeleiden middels video met teams en begeleiders.

Diagnostiek, Beeldvorming en Beeldcoaching staan aan de basis van goede begeleiding in zorg en onderwijs. Met beeldcoaching wordt verder gekeken dan een etiket of behandelplan. Video-beeldcoaching is een van de krachtigste manieren om met zijn allen tot een gezamenlijk inzicht te komen. Niet alleen over het functioneren van leerlingen of cliënten, maar het geeft ook de mogelijkheid om praktische en concrete handvatten te geven aan de begeleiders of leraren.

 

INHOUD OPLEIDING “BEELDCOACHING 1”

In de opleiding “Beeldcoaching 1” leert u het medium videoanalyse gebruiken als methode voor beeldvorming van cliënten en leerlingen. U leert vanuit verschillende kijkrichtingen te analyseren om een goed beeld te vormen van leerling of cliënt. Bijvoorbeeld de analyse van het functioneringsprofiel van de cliënt of leerling. Of de kijkrichting van de interactiepatronen tussen cliënt en begeleider of ouder. U leert het medium te gebruiken in een op een verband en in groepsverband, met of zonder ouders of verwanten.

Het eerste jaar van de opleiding bestaat uit 10 dagdelen. De eerste vier bijeenkomsten leert u basistechnieken van cameragebruik, microanalyse, en ervaart u zelf wat het is om middels video gecoacht te worden. De volgende zes bijeenkomsten staan in het teken van verdieping en het vinden van uw eigen stijl. Het tweede jaar van de beeldcoachingsopleiding zal vooral in het teken staan van uw eigen profilering en verdieping als Beeldcoach.

Interesse in de opleiding Beeldcoaching? Neem contact op!

Bart Faber Systeemtherapeut Coach Trainer